- passion for fotografering
Lost in space
Udgivet den 17. november 2021 af MOXFor ca. 3 uger siden forsvandt min Facebook side "Photo By Mox" fra min oversigt over mine sider på Facebook - pist væk var den.
 

Det betød, at jeg ikke havde nogen mulighed for at lave opslag eller svarer på beskeder eller noget som helst andet for den sags skyld, kort sagt ingen rettigheder til noget som helst.


Læs resten af: "Lost in space"
To gange guldmedalje i "Den Nationale 2021"
Udgivet den 6. august 2021 af MOXJeg deltog for første gang i "Den Nationale" fotokonkurrence, og det blev til ikke mindre end to guldmedaljer - noget jeg er ret stolt af og beæret over.


Læs resten af: "To gange guldmedalje i "Den Nationale 2021""
Fotomarathon 2020
Udgivet den 2. september 2020 af MOXDe sidste to år har jeg deltaget i 24 timers fotomarathon, men i år gik jeg ned på en 12 timers marathon.

Heldigvis, for jeg var slet ikke motiveret da dagen kom, det regnede og jeg var træt.


Læs resten af: "Fotomarathon 2020"
Et billede om ugen i et år - 2019
Udgivet den 31. december 2019 af MOXEndnu et år er gået, og vi går ind i et nyt årti.

Her et lille potpourri af mine billeder fra 2019 - ét billede fra hver uge.


Læs resten af: "Et billede om ugen i et år - 2019"
Fotomarathon 2019
Udgivet den 3. september 2019 af MOXSå fik jeg overstået Fotomarathon 2019, og i år valgte jeg at tage den fulde marathon på 24 timer.

Sidste år druknede det i vand, men i år var det fantastisk vejr - faktisk kunne man gå i t-shirt og shorts i alle 24 timer uden at fryse, det gør det hele lidt sjovere glad


Læs resten af: "Fotomarathon 2019"
Et billede om ugen i et år - 2018
Udgivet den 1. januar 2019 af MOXi 2017 planlagde jeg at lave et galleri med et billede fra hver uge hele året.

 

Det var sådan set meningen at det kun skulle være en engangsforseelse, og derfor har jeg i 2018 heller ikke haft fokus på at få taget et billede hver uge, men et medlem i min fotoklub tog bolden op og opfordrede i slutningen af november medlemmerne til, at følge op og gøre det samme og så måtte jeg jo i arkiverne alligevel :-)


Læs resten af: "Et billede om ugen i et år - 2018"
Fotomarathon 2018
Udgivet den 26. august 2018 af MOXSå er Fotomarathon 2018 overstået, og i år deltog jeg kun i 12 timers konkurrencen i modsætning til sidste år, hvor jeg både var med i 12 og 24 timers udgaven, men det var seriøst for hårdt.

 

Det var 30. gang i år af Fotomarathon blev afviklet, og for mit vedkommende var det 3. gang jeg var med.


Læs resten af: "Fotomarathon 2018"
Tri-City Photo Marathon
Udgivet den 23. april 2018 af MOXJeg deltog den 21. april 2018 i årets første fotomarathon, nemlig den såkaldte Tri-City Photo Marathon.

Det er et lidt specielt fotomarathon, da det løber af stablen på samme tid og med samme emner i 3 forskellige byer, nemlig i Cairo, Ramallah og København.


Læs resten af: "Tri-City Photo Marathon"
Klubmester 2017
Udgivet den 29. december 2017 af MOXI min lokale fotoklub - Amager Fotoklub - kårer vi hvert år en klubmester, og 2017 var året hvor det blev min tur.

 

Et gammelt ordsprog siger, at det ikke handler om at vinde, men om at være med, og det kan der faktisk være noget om :)


Læs resten af: "Klubmester 2017"
Wacom - Pen Pressure fejler i Photoshop 2018 og Windows 10
Udgivet den 25. december 2017 af MOXMin trofaste Windows 7 var begyndt at halte lidt, så juledagene er brugt til en helt ren installation af computeren og en opgradering til Windows 10 ved samme lejlighed.

 

Det er et stort arbejde at få alt software installeret igen og få det det sat op som det var tidligere, og en af de store udfordringer var, at få mit Wacom til at fungerer korrekt. Jeg kunne ikke få "Pen Pressure" til at virke - eller det kunne jeg godt - men så kunne jeg ikke bruge ALT+højreklik til at justerer pensel størrelse og hårdhed.

 

Jeg fik det løst, og vil her vise hvordan.


Læs resten af: "Wacom - Pen Pressure fejler i Photoshop 2018 og Windows 10"
Raw eller jpg?
Udgivet den 26. september 2017 af MOXDem der kender mig ved, at jeg er en varm fortaler for at skyde i raw-formatet og ikke jpg. Jeg bliver ofte mødt at kommentarer som: "man kan alligevel ikke se forskel", eller "man har næsten samme muligheder for at redigerer i en jpg fil" og andre udsagn i den retning.

 

I denne artikel skal jeg prøve at redegøre for hvorfor jeg mener dette ikke er sandt og selvfølgelig hvorfor man bør skifte til raw hvis man ikke allerede er der.


Læs resten af: "Raw eller jpg?"
Fotomarathon 2017
Udgivet den 28. august 2017 af MOXIgen i år deltog jeg i det årlige fotomarathon, og i år havde jeg valgt at presse mig selv lidt - mere faktisk mere end godt var :-)

 

For dem der husker et år tilbage, så deltog jeg for første gang i sidste år, hvor jeg blev nummer 3 i 12 timers konkurrencen - hvilket jeg selvfølgelig var pave stolt af - hvem ville ikke være det :-)


Læs resten af: "Fotomarathon 2017"
Den ildsprudlende drage
Udgivet den 16. januar 2017 af MOXDet er søndag aften, mørket har for længst sænket sig, og frosten knitrer under fødderne, da jeg bevæger mig ind på banelegemet ved Vigerslev Godsvej.

 

På sporet holder ”Speno”, et 94 meter langt arbejdstog som består af et lokomotiv og 7 vogne. ”Speno” er et såkaldt skinneslibetog, og Poul fra Banedanmark har sat mig i stævne for, at jeg kan komme med ud og køre en tur med dette monstrum.


Læs resten af: "Den ildsprudlende drage"
Et billede om ugen i et år - 2017
Udgivet den 14. januar 2017 af MOXJeg er blevet lidt inspireret af et medlem fra min fotoklub (Danmarks bedste fotoklub), som i 2016 havde lavet en samling på 52 billeder - et billede om ugen i et år, og tænkte, at det måtte jeg også prøve.

 

Jeg ved ikke om det lykkes, men om ikke andet, så er det en god øvelse i at se/finde motiver, så jeg tager kampen op :-)

 


Læs resten af: "Et billede om ugen i et år - 2017"
Depressionens skjulte ansigt
Udgivet den 25. november 2016 af MOXRigtig mange mennesker lider af depression, og det kan være svært for udenforstående at sætte sig ind i hvilke tanker der går gennem hovedet på en person der har en depression.

 

Èn af de mennesker der har oplevet en depression på egen krop er Jan. Jan spurgte mig, om jeg ville være med til at visualiserer nogle af de tanker og følelser han havde haft, og selvom det var lidt grænseoverskridende og ikke noget jeg normalt beskæftiger mig med, så gik jeg med på idéen.


Læs resten af: "Depressionens skjulte ansigt"
Fotomarathon 2016
Udgivet den 8. juni 2016 af MOXJeg deltog her i 2016 i det årlige fotomarathon for første gang.

 

Da det er ret meget uden for min komfortzone, så var det egentlig mest for at udfordre mig selv lidt og få trænet mit billedsyn (eller mangel på samme blinker) at jeg tilmeldte mig.

 

Jeg deltog i den korte udgave, nemlig den på 12 timer da jeg syntes, at 24 timer nok lige var i overkanten at lægge ud med.

 

Du kan se billederne herunder og under hvert billede har jeg forsøgt at beskrive hvorfor jeg tog det enkelte billede.


Læs resten af: "Fotomarathon 2016"
Fotos som terapi
Udgivet den 19. april 2016 af MOXJeg fik sidste år kontakt med en ung pige, som ønskede at få taget nogle "lidt anderledes" billeder som hun selv beskrev det. Billederne skulle med andre ord ikke være de "normale" modelbilleder, da hun havde et helt specielt formål med at få taget billederne.

 

Det er faktisk mere end et ½ år siden vi tog billederne, men jeg har gået lige siden og vurderet på om jeg i det hele taget skulle vise dem, og det er ikke fordi jeg ikke må vise dem, for det må jeg gerne da de er lavet som TFP.

 

Jeg har nu besluttet mig for at vise dem, men jeg syntes de fortjener lidt baggrundshistorie, så derfor bliver det i et blogindlæg og ikke i mit normale showroom.


Læs resten af: "Fotos som terapi"
Hvordan finder man modeller?
Udgivet den 29. december 2015 af MOXJeg har flere gange fået spørgsmålet: "Hvordan finder du dine modeller?"

 

Det findes der jo ikke som sådan en færdig køreplan for, men jeg vil da hellere end gerne fortælle hvordan jeg har gjort og selvfølgelig også forslag til andre måder at finde modeller på.

 

Artiklen her er absolut ikke en komplet guide, men den kan forhåbentlig være med til, at du kommer i gang og selv får nogle idéer.

 


Læs resten af: "Hvordan finder man modeller?"
TFP - Hvad er TFP egentlig?
Udgivet den 22. august 2015 af MOXTFP er en forkortelse for "Time for Pictures", "Time for practice" eller "Time for Prints" - Frit oversat: "Din tid i bytte for billeder".

 

Kort sagt handler det om, at fotograf og model bruger noget tid sammen, og begge parter får nogle billeder ud af det, det er med andre ord en aftale, hvor der ikke er nogle penge involveret.


Læs resten af: "TFP - Hvad er TFP egentlig?"


Tilmeld dig mit nyhedsbrev
Luk
Tilmeld dig til mit nyhedsbrev, og få besked direkte i din indbakke når der kommer noget nyt.
Du kan til enhver tid framelde dig igen.