- passion for fotografering
Skift mellem layers/lag i Photoshop med genvejstaster
Udgivet den 29. december 2021 af MOXNu er jeg storforbruger af genvejstaster i Photoshop, og noget der altid har irriteret mig grænseløst er, at der ikke var nogle genveje til at skifte mellem layers (eller lag på dansk) - i hvert fald ikke når man bruger dansk tastatur. Der findes ganske vist genveje hvis man bruger amerikansk tastatur, men jeg har nu fundet en løsning.


Læs resten af: "Skift mellem layers/lag i Photoshop med genvejstaster"
Fjern urenheder lynhurtigt i Photoshop
Udgivet den 8. oktober 2021 af MOXAlle fotografer kom ud for det på et eller andet tidspunkt - nemlig at der sidder en masse urenheder på f.eks. brudgommens habit eller på andre flader der helst skulle være rene.

 

Med "Dust & Sctratches" i Photoshop er dette lynhurtigt at fjerne.


Læs resten af: "Fjern urenheder lynhurtigt i Photoshop"
Fjern grønt color-cast
Udgivet den 19. juli 2019 af MOXSommeren er over os, træerne har en fantastisk grøn farve - eller er den nu også så fantastisk?


Læs resten af: "Fjern grønt color-cast"
Lav dit eget workspace i Photoshop
Udgivet den 13. marts 2019 af MOXDet er med garanti sket for dig, at du på en eller anden måde får lukket nogle vinduer eller paneler i Photoshop og så ikke kan finde dem igen - korrekt?

 

Jeg viser hvordan du kan lave dit eget workspace og hvordan du lynhurtigt kommer tilbage til de vante omgivelser og den opsætning du er vant til :)


Læs resten af: "Lav dit eget workspace i Photoshop"
Fjern folder på baggrunde i Photoshop
Udgivet den 6. november 2018 af MOXDette er et super enkelt tip til hvordan du kan gøre papirbaggrunde mere glatte/jævne.

 

Det er ganske simpelt og lynhurtigt at gøre som det fremgår af denne korte video


Læs resten af: "Fjern folder på baggrunde i Photoshop"
Slip tigeren fri ...
Udgivet den 15. juni 2018 af MOXJeg vil her vise hvordan man kan tage en tiger fra ZOO og ved hjælp af Photoshop placerer den i et mere naturligt miljø.

 

Du kan også downloade de pensler jeg laver i videoen.


Læs resten af: "Slip tigeren fri ..."
Skift farve på f.eks. tøj
Udgivet den 2. april 2018 af MOXNogle gange har man brug for at skifte farven på f.eks tøj, og her får du et metode til netop dette.


Læs resten af: "Skift farve på f.eks. tøj"
Wacom - Pen Pressure fejler i Photoshop 2018 og Windows 10
Udgivet den 25. december 2017 af MOXMin trofaste Windows 7 var begyndt at halte lidt, så juledagene er brugt til en helt ren installation af computeren og en opgradering til Windows 10 ved samme lejlighed.

 

Det er et stort arbejde at få alt software installeret igen og få det det sat op som det var tidligere, og en af de store udfordringer var, at få mit Wacom til at fungerer korrekt. Jeg kunne ikke få "Pen Pressure" til at virke - eller det kunne jeg godt - men så kunne jeg ikke bruge ALT+højreklik til at justerer pensel størrelse og hårdhed.

 

Jeg fik det løst, og vil her vise hvordan.


Læs resten af: "Wacom - Pen Pressure fejler i Photoshop 2018 og Windows 10"
Upload billeder til Instagram fra din computer
Udgivet den 18. december 2017 af MOXHvis du lige som mig er røv dårlig til at tage billeder med din mobil, men gerne vil lægge dine billeder fra et "rigtigt" kamera op på Instagram, så viser jeg dig her hvordan du gør det uden det store besvær :)


Læs resten af: "Upload billeder til Instagram fra din computer"
Raw eller jpg?
Udgivet den 26. september 2017 af MOXDem der kender mig ved, at jeg er en varm fortaler for at skyde i raw-formatet og ikke jpg. Jeg bliver ofte mødt at kommentarer som: "man kan alligevel ikke se forskel", eller "man har næsten samme muligheder for at redigerer i en jpg fil" og andre udsagn i den retning.

 

I denne artikel skal jeg prøve at redegøre for hvorfor jeg mener dette ikke er sandt og selvfølgelig hvorfor man bør skifte til raw hvis man ikke allerede er der.


Læs resten af: "Raw eller jpg?"
Brug af kontrolpunkter i NIK Collection
Udgivet den 7. september 2017 af MOXNIK Collection er en samling avancerede filtre, som virkelig kan give dine billeder et løft.

 

Hvis man så også anvender kontrolpunkter, så bliver disse filtre blot endnu mere effektfulde og ikke mindst kontrolérbare, og jeg viser dig her hvordan du bruger dem.


Læs resten af: "Brug af kontrolpunkter i NIK Collection"
Få de rigtige farver på dine billeder
Udgivet den 9. marts 2017 af MOXRigtige farver på billeder er en god ting, specielt hvis det er billeder af f.eks. produkter hvor rigtig farvegengivelse er yderst vigtig, men også i andre sammenhænge er det en fordel at vise de rigtige farver.

 

Jeg vil i dette indlæg vise hvordan man kan bruge Colorchecker Passport til dels at få den rigtige hvidbalance, men også de rigtige farver.


Læs resten af: "Få de rigtige farver på dine billeder"
Savner du også den gamle Refine Edge i Photoshop CC 2017?
Udgivet den 5. december 2016 af MOXAdobe udgav i forbindelse med version 2015.5.1 en ny version af det der tidligere hed "Refine Edge" og kaldte denne version for "Select and Mask"

 

Den nye version, som burde være en forbedret udgave af den tidligere, har givet rigtig mange grå hår i hovedet - specielt ved fritlægning af f.eks. hår som nærmest er blevet et mareridt med "Select and Mask".

 

Det er som om, at værktøjet mere eller mindre har sit eget liv og stort set er ubrugeligt, men det er faktisk muligt stadigvæk at bruge den gamle "Refine Edge" :-)

 


Læs resten af: "Savner du også den gamle Refine Edge i Photoshop CC 2017?"
Mine RAW filer er flade i farverne - derfor bruger jeg kun JPG ......
Udgivet den 13. maj 2016 af MOXJeg blev for nylig kontaktet af en god foto-ven som spurgte om jeg ikke ville prøve at redigerer et af hans billeder, for han var kørt fast og syntes ikke rigtigt det spillede for ham.

 

Jeg elsker sådanne "udfordringer", så jeg sagde selvfølgelig "ja" og bad han sende mig sin rå fil.

 

2 minutter senere tikkede en JPG fil ind på min mail.

 

"Øhh, har du ikke en RAW fil i stedet for?"

"Nej, jeg syntes mine RAW filer er flade ogkedelige, så derfor bruger jeg kun JPG" .........

 

Så måtte han lige have en lille opsang omkring fordele/ulemper ved RAW/JPG og nu skyder han kun i RAW - uden at få kedelige og flade billeder.

 

Hvis du har det lige sådan, så er her en lille guide blinker


Læs resten af: "Mine RAW filer er flade i farverne - derfor bruger jeg kun JPG ......"
Sådan fjernes ujævnheder fra baggrund i Photoshop
Udgivet den 8. januar 2016 af MOXJeg har fået den her fede røde rulle baggrundspapir i julegave, og her for nylig havde jeg den med i min lokale fotoklub til en klubaften med modelfotografering, hvor jeg skulle bruge den for første gang.

 

Det gav mig dog lidt udfordringer, da baggrunden åbenbart ikke var helt glat og lysetfaldet gjorde, at det lignede den var lidt krøllet - hvilket er super ærgerligt, men heldivis har vi jo Photoshop til at hjælpe med sådanne små udfordringer blinker


Læs resten af: "Sådan fjernes ujævnheder fra baggrund i Photoshop"
Redigering af hud med frequency separation
Udgivet den 18. oktober 2015 af MOXDer er altid delte meninger omkring, om man skal redigerer hud og i hvort stort et omfang man skal gøre det.

 

Der er nu flere der har spurgt mig om jeg bruger en form for plug-inn eller action til Photoshop når jeg redigerer hud, og det gør jeg ikke.

 

Jeg har derfor lavet en lille video der viser, hvordan mit workflow typisk er i forbindelse med redigering af hud på modeller.

 


Læs resten af: "Redigering af hud med frequency separation"
Redigering eller manipulering af billeder – en hårfin grænse
Udgivet den 10. august 2015 af MOXDer er en hårfin grænse mellem redigering af billeder og manipulering af billeder. Kort sagt kan man vel sige, at enhver ændring af et billede er en form for manipulation, men skal man så slet ikke gøre noget ved sine billeder?


Læs resten af: "Redigering eller manipulering af billeder – en hårfin grænse"


Tilmeld dig mit nyhedsbrev
Luk
Tilmeld dig til mit nyhedsbrev, og få besked direkte i din indbakke når der kommer noget nyt.
Du kan til enhver tid framelde dig igen.