Der har i længere tid været et issue med, at Photoshop ikke vil slippe billedet igen når man bl.a. bruger zoom og flytter rundt på billedet.
Jeg bruger hele tiden genvejstasterne CTRL+Spacebar+venstreklik for at zoome og spacebar+venstreklik for at flytte billedet rundt, og så vil musen ikke slippe billedet igen før jeg trykker på Escape. Når man skal gøre det 1.000 gange i tmen, så bliver man lidt træt!
Her er en mulig løsning som tilsyneladende har løst problemet her hos mig.
Jeg bruger i øvrigt Windows 10 og Photoshop er version 25.0.0., så jeg ved ikke om det virker på Mac også.
Nu er jeg storforbruger af genvejstaster i Photoshop, og noget der altid har irriteret mig grænseløst er, at der ikke var nogle genveje til at skifte mellem layers (eller lag på dansk) - i hvert fald ikke når man bruger dansk tastatur. Der findes ganske vist genveje hvis man bruger amerikansk tastatur, men jeg har nu fundet en løsning.
Alle fotografer kom ud for det på et eller andet tidspunkt - nemlig at der sidder en masse urenheder på f.eks. brudgommens habit eller på andre flader der helst skulle være rene.
Med "Dust & Sctratches" i Photoshop er dette lynhurtigt at fjerne.
Sommeren er over os, træerne har en fantastisk grøn farve - eller er den nu også så fantastisk?
Det er med garanti sket for dig, at du på en eller anden måde får lukket nogle vinduer eller paneler i Photoshop og så ikke kan finde dem igen - korrekt?
Jeg viser hvordan du kan lave dit eget workspace og hvordan du lynhurtigt kommer tilbage til de vante omgivelser og den opsætning du er vant til :)
Dette er et super enkelt tip til hvordan du kan gøre papirbaggrunde mere glatte/jævne.
Det er ganske simpelt og lynhurtigt at gøre som det fremgår af denne korte video
Jeg vil her vise hvordan man kan tage en tiger fra ZOO og ved hjælp af Photoshop placerer den i et mere naturligt miljø.
Du kan også downloade de pensler jeg laver i videoen.
Nogle gange har man brug for at skifte farven på f.eks tøj, og her får du et metode til netop dette.
Min trofaste Windows 7 var begyndt at halte lidt, så juledagene er brugt til en helt ren installation af computeren og en opgradering til Windows 10 ved samme lejlighed.
Det er et stort arbejde at få alt software installeret igen og få det det sat op som det var tidligere, og en af de store udfordringer var, at få mit Wacom til at fungerer korrekt. Jeg kunne ikke få "Pen Pressure" til at virke - eller det kunne jeg godt - men så kunne jeg ikke bruge ALT+højreklik til at justerer pensel størrelse og hårdhed.
Jeg fik det løst, og vil her vise hvordan.
Hvis du lige som mig er røv dårlig til at tage billeder med din mobil, men gerne vil lægge dine billeder fra et "rigtigt" kamera op på Instagram, så viser jeg dig her hvordan du gør det uden det store besvær :)
Dem der kender mig ved, at jeg er en varm fortaler for at skyde i raw-formatet og ikke jpg. Jeg bliver ofte mødt at kommentarer som: "man kan alligevel ikke se forskel", eller "man har næsten samme muligheder for at redigerer i en jpg fil" og andre udsagn i den retning.
I denne artikel skal jeg prøve at redegøre for hvorfor jeg mener dette ikke er sandt og selvfølgelig hvorfor man bør skifte til raw hvis man ikke allerede er der.
NIK Collection er en samling avancerede filtre, som virkelig kan give dine billeder et løft.
Hvis man så også anvender kontrolpunkter, så bliver disse filtre blot endnu mere effektfulde og ikke mindst kontrolérbare, og jeg viser dig her hvordan du bruger dem.
Rigtige farver på billeder er en god ting, specielt hvis det er billeder af f.eks. produkter hvor rigtig farvegengivelse er yderst vigtig, men også i andre sammenhænge er det en fordel at vise de rigtige farver.
Jeg vil i dette indlæg vise hvordan man kan bruge Colorchecker Passport til dels at få den rigtige hvidbalance, men også de rigtige farver.
Adobe udgav i forbindelse med version 2015.5.1 en ny version af det der tidligere hed "Refine Edge" og kaldte denne version for "Select and Mask"
Den nye version, som burde være en forbedret udgave af den tidligere, har givet rigtig mange grå hår i hovedet - specielt ved fritlægning af f.eks. hår som nærmest er blevet et mareridt med "Select and Mask".
Det er som om, at værktøjet mere eller mindre har sit eget liv og stort set er ubrugeligt, men det er faktisk muligt stadigvæk at bruge den gamle "Refine Edge" :-)
Jeg blev for nylig kontaktet af en god foto-ven som spurgte om jeg ikke ville prøve at redigerer et af hans billeder, for han var kørt fast og syntes ikke rigtigt det spillede for ham.
Jeg elsker sådanne "udfordringer", så jeg sagde selvfølgelig "ja" og bad han sende mig sin rå fil.
2 minutter senere tikkede en JPG fil ind på min mail.
"Øhh, har du ikke en RAW fil i stedet for?"
"Nej, jeg syntes mine RAW filer er flade ogkedelige, så derfor bruger jeg kun JPG" .........
Så måtte han lige have en lille opsang omkring fordele/ulemper ved RAW/JPG og nu skyder han kun i RAW - uden at få kedelige og flade billeder.
Hvis du har det lige sådan, så er her en lille guide
Jeg har fået den her fede røde rulle baggrundspapir i julegave, og her for nylig havde jeg den med i min lokale fotoklub til en klubaften med modelfotografering, hvor jeg skulle bruge den for første gang.
Det gav mig dog lidt udfordringer, da baggrunden åbenbart ikke var helt glat og lysetfaldet gjorde, at det lignede den var lidt krøllet - hvilket er super ærgerligt, men heldivis har vi jo Photoshop til at hjælpe med sådanne små udfordringer
Der er altid delte meninger omkring, om man skal redigerer hud og i hvort stort et omfang man skal gøre det.
Der er nu flere der har spurgt mig om jeg bruger en form for plug-inn eller action til Photoshop når jeg redigerer hud, og det gør jeg ikke.
Jeg har derfor lavet en lille video der viser, hvordan mit workflow typisk er i forbindelse med redigering af hud på modeller.
Der er en hårfin grænse mellem redigering af billeder og manipulering af billeder. Kort sagt kan man vel sige, at enhver ændring af et billede er en form for manipulation, men skal man så slet ikke gøre noget ved sine billeder?