- passion for fotografering

Savner du også den gamle Refine Edge i Photoshop CC 2017?

Udgivet den 5. december 2016 af MOX

Adobe udgav i forbindelse med version 2015.5.1 en ny version af det der tidligere hed "Refine Edge" og kaldte denne version for "Select and Mask"

 

Den nye version, som burde være en forbedret udgave af den tidligere, har givet rigtig mange grå hår i hovedet - specielt ved fritlægning af f.eks. hår som nærmest er blevet et mareridt med "Select and Mask".

 

Det er som om, at værktøjet mere eller mindre har sit eget liv og stort set er ubrugeligt, men det er faktisk muligt stadigvæk at bruge den gamle "Refine Edge" :-)

 

 

Personligt, så har jeg selv haft to versioner af Photoshop CC installeret samtidig, og når jeg skulle bruge "Refine Edge", ja så brugte jeg Photoshop CC 2015 og ellers brugte jeg Photoshop CC 2017.

 

I dag så jeg så en kommentar på en blog, hvor vedkommende gjorde opmærksom på, at det faktisk stadigvæk er muligt at bruge "Refine Edge" i Photoshop CC 2017, og det gør man på følgende måde:

 

Lav din markering rundt om det objekt du vil fritlægge - altså ligesom du førhen gjorde med "Refine Edge".

 

Så går du op i sin "Select" - menu, holder "Shift" nede og trykker på "Select and Mask" og vupti, så har du den gamle "Refine Edge" i stedet for :)

 

Bemærk, at du skal vælge "Select and Mask" fra "Select" - menuen, det virker ikke hvis du bruger genvejen i menulinjen.

 

 

 

Som du kan se af ovenstående billede, så er markeringen massiv rød og ikke halvtransparent som vi er vant til, derfor, så er vi nød til lige at smutte en tur fordi "Select and Mask" først hvis det er tilfældet.

 

Efter du har lavet din markering, klikker du på "Select and Mask" og får det nye værktøj op

 

Her vælger du View-mode til "Overlay" og trækker Opasity slideren ned på f.eks. 50% så du får den halvtransparente røde farve, og så klikker på "Cancel" nederst.

 

Herefter vælger du metoden beskrevet øverst og så er den røde markering nu også halvtransparent.

 

 

 


Del gerne siden på


Jeg har desværre måtte lukke for kommentarer midlertidigt pga. spam fra russere .....


Tilmeld dig mit nyhedsbrev
Luk
Tilmeld dig til mit nyhedsbrev, og få besked direkte i din indbakke når der kommer noget nyt.
Du kan til enhver tid framelde dig igen.