- passion for fotografering
Variabelt ND filter fra URTH - 82mm
Udgivet den 3. juli 2022 af MOXJeg spurgte for nylig på Facebook om der var nogle der havde erfaringer med 82mm variable ND filtre, og et par stykker anbefalede et filter fra URTH.

Filteret er nu ankommet, og jeg er ikke imponeret ked af det


Læs resten af: "Variabelt ND filter fra URTH - 82mm"
Sigma 135mm ART - Hands on
Udgivet den 22. september 2020 af MOXJeg har længe gerne ville prøve Sigma 135mm, F/1.8, men desværre kom coronaen i vejen da jeg havde chancen for at låne den.

 

Nu er der som bekendt lukket en anelse op igen, så nu lykkedes det at få lov at låne den i en lille uges tid, og hvilken uge super glad

 

Jeg har altid været stor fan af Sigmas ART serie, og lad mig sige den på den måde, at jeg er ikke blevet en mindre fan den sidste uges tid.


Læs resten af: "Sigma 135mm ART - Hands on"
Skidt på sensoren
Udgivet den 14. marts 2020 af MOXJeg har i stykke tid observeret, at der er lidt skidt/pletter på mine billeder, så da vejret i dag var flot med sol og skyfri himmel, så lavede jeg en lille test af mit Sony. Du skulle prøve det samme ;-)


Læs resten af: "Skidt på sensoren"
Sigma 105 mm - Hands on
Udgivet den 4. september 2019 af MOXJeg havde i sidste weekend lejlighed til, at lege lidt med Sigma 105mm blænde 1.4 - også kendt som "bokeh master".

Jeg fik af vide torsdag aften, at jeg kunne låne det fredag, lørdag og søndag, og heldigvis havde jeg allerede en aftale med nogle andre om, at vi skulle forbi kalkgraven i Faxe og skyde lidt billeder om fredagen, så det var jo helt perfekt nørd


Læs resten af: "Sigma 105 mm - Hands on"
Canon EOS R - Hands on
Udgivet den 9. november 2018 af MOXJeg har fået lov til at låne Canons nye spejlløse EOS R i et par dage, så her kommer et lille review af mit førstehåndsintryk. Jeg er taknemmelig for at jeg endnu engang har givet mig muligheden for at teste noget grej, og jeg håber selvfølgelig at jeg får lov at teste mere i fremtiden - selvom dette review af EOS R nok ikke giver ret mange stjerner til Canon - beklager.

 


Læs resten af: "Canon EOS R - Hands on"
Canon 5D mk. IV - Hands on
Udgivet den 3. september 2018 af MOXJeg har haft mulighed for at kigge lidt nærmere på Canon 5D mk. IV i en lille uges tid, så her får i lige min umiddelbare vurdering af dette (fantastiske) kamera blinker


Læs resten af: "Canon 5D mk. IV - Hands on"
Wacom - Pen Pressure fejler i Photoshop 2018 og Windows 10
Udgivet den 25. december 2017 af MOXMin trofaste Windows 7 var begyndt at halte lidt, så juledagene er brugt til en helt ren installation af computeren og en opgradering til Windows 10 ved samme lejlighed.

 

Det er et stort arbejde at få alt software installeret igen og få det det sat op som det var tidligere, og en af de store udfordringer var, at få mit Wacom til at fungerer korrekt. Jeg kunne ikke få "Pen Pressure" til at virke - eller det kunne jeg godt - men så kunne jeg ikke bruge ALT+højreklik til at justerer pensel størrelse og hårdhed.

 

Jeg fik det løst, og vil her vise hvordan.


Læs resten af: "Wacom - Pen Pressure fejler i Photoshop 2018 og Windows 10"
Få de rigtige farver på dine billeder
Udgivet den 9. marts 2017 af MOXRigtige farver på billeder er en god ting, specielt hvis det er billeder af f.eks. produkter hvor rigtig farvegengivelse er yderst vigtig, men også i andre sammenhænge er det en fordel at vise de rigtige farver.

 

Jeg vil i dette indlæg vise hvordan man kan bruge Colorchecker Passport til dels at få den rigtige hvidbalance, men også de rigtige farver.


Læs resten af: "Få de rigtige farver på dine billeder"
Godox AD600 - en suveræn og kraftig batteriflash
Udgivet den 13. juli 2016 af MOXNår man skyder billeder med kunstigt lys, så er et af de store udfordringer at få lys nok, specielt hvis man skyder udendørs og gerne vil bruge en stor blænde. Ofte er man nød til at tage ND filtre i brug eller anvende high speed sync, og dette kræver en flash der er i stand til at "levere varen" rent output mæssigt.

 

Jeg har haft mulighed for at teste lidt med AD600 fra Godox, og jeg må indrømme, at selvom jeg slet ikke er færdig med at teste endnu, så er jeg imponeret - intet mindre!

 


Læs resten af: "Godox AD600 - en suveræn og kraftig batteriflash"


Tilmeld dig mit nyhedsbrev
Luk
Tilmeld dig til mit nyhedsbrev, og få besked direkte i din indbakke når der kommer noget nyt.
Du kan til enhver tid framelde dig igen.