- passion for fotografering
Variabelt ND filter fra URTH - 82mm
Udgivet den 3. juli 2022 af MOXJeg spurgte for nylig på Facebook om der var nogle der havde erfaringer med 82mm variable ND filtre, og et par stykker anbefalede et filter fra URTH.

Filteret er nu ankommet, og jeg er ikke imponeret ked af det


Læs resten af: "Variabelt ND filter fra URTH - 82mm"
Skidt på sensoren
Udgivet den 14. marts 2020 af MOXJeg har i stykke tid observeret, at der er lidt skidt/pletter på mine billeder, så da vejret i dag var flot med sol og skyfri himmel, så lavede jeg en lille test af mit Sony. Du skulle prøve det samme ;-)


Læs resten af: "Skidt på sensoren"
Wacom - Pen Pressure fejler i Photoshop 2018 og Windows 10
Udgivet den 25. december 2017 af MOXMin trofaste Windows 7 var begyndt at halte lidt, så juledagene er brugt til en helt ren installation af computeren og en opgradering til Windows 10 ved samme lejlighed.

 

Det er et stort arbejde at få alt software installeret igen og få det det sat op som det var tidligere, og en af de store udfordringer var, at få mit Wacom til at fungerer korrekt. Jeg kunne ikke få "Pen Pressure" til at virke - eller det kunne jeg godt - men så kunne jeg ikke bruge ALT+højreklik til at justerer pensel størrelse og hårdhed.

 

Jeg fik det løst, og vil her vise hvordan.


Læs resten af: "Wacom - Pen Pressure fejler i Photoshop 2018 og Windows 10"
Raw eller jpg?
Udgivet den 26. september 2017 af MOXDem der kender mig ved, at jeg er en varm fortaler for at skyde i raw-formatet og ikke jpg. Jeg bliver ofte mødt at kommentarer som: "man kan alligevel ikke se forskel", eller "man har næsten samme muligheder for at redigerer i en jpg fil" og andre udsagn i den retning.

 

I denne artikel skal jeg prøve at redegøre for hvorfor jeg mener dette ikke er sandt og selvfølgelig hvorfor man bør skifte til raw hvis man ikke allerede er der.


Læs resten af: "Raw eller jpg?"
The inverse-square law - forståelse for lys
Udgivet den 12. april 2017 af MOXDu har sikkert set billeder fra familiefester, hvor der er taget et gruppebillede, og dem der står forrest er helt overbelyste, og dem der står bagerst ligner noget fra "the dark side", ikk?

 

Jeg ved godt det ikke er sket for dig, men det sker altid for onkel Arne med flashen placeret oven på kameraet, sådan er det bare.

 

For at du nu ikke skal blive sat i bås med onkel Arne, så vil jeg se om jeg kan forklare dig hvorfor det sker og specielt hvordan du kan undgå at det sker, så lad mig forsøge at "kaste lidt lys" over det nørd

 


Læs resten af: "The inverse-square law - forståelse for lys"


Tilmeld dig mit nyhedsbrev
Luk
Tilmeld dig til mit nyhedsbrev, og få besked direkte i din indbakke når der kommer noget nyt.
Du kan til enhver tid framelde dig igen.