- passion for fotografering

Klubmester 2017
Udgivet den 29. december 2017 af MOXI min lokale fotoklub - Amager Fotoklub - kårer vi hvert år en klubmester, og 2017 var året hvor det blev min tur.

 

Et gammelt ordsprog siger, at det ikke handler om at vinde, men om at være med, og det kan der faktisk være noget om :)


Læs resten af: "Klubmester 2017"


Wacom - Pen Pressure fejler i Photoshop 2018 og Windows 10
Udgivet den 25. december 2017 af MOXMin trofaste Windows 7 var begyndt at halte lidt, så juledagene er brugt til en helt ren installation af computeren og en opgradering til Windows 10 ved samme lejlighed.

 

Det er et stort arbejde at få alt software installeret igen og få det det sat op som det var tidligere, og en af de store udfordringer var, at få mit Wacom til at fungerer korrekt. Jeg kunne ikke få "Pen Pressure" til at virke - eller det kunne jeg godt - men så kunne jeg ikke bruge ALT+højreklik til at justerer pensel størrelse og hårdhed.

 

Jeg fik det løst, og vil her vise hvordan.


Læs resten af: "Wacom - Pen Pressure fejler i Photoshop 2018 og Windows 10"


Upload billeder til Instagram fra din computer
Udgivet den 18. december 2017 af MOXHvis du lige som mig er røv dårlig til at tage billeder med din mobil, men gerne vil lægge dine billeder fra et "rigtigt" kamera op på Instagram, så viser jeg dig her hvordan du gør det uden det store besvær :)


Læs resten af: "Upload billeder til Instagram fra din computer"


Raw eller jpg?
Udgivet den 26. september 2017 af MOXDem der kender mig ved, at jeg er en varm fortaler for at skyde i raw-formatet og ikke jpg. Jeg bliver ofte mødt at kommentarer som: "man kan alligevel ikke se forskel", eller "man har næsten samme muligheder for at redigerer i en jpg fil" og andre udsagn i den retning.

 

I denne artikel skal jeg prøve at redegøre for hvorfor jeg mener dette ikke er sandt og selvfølgelig hvorfor man bør skifte til raw hvis man ikke allerede er der.


Læs resten af: "Raw eller jpg?"


Brug af kontrolpunkter i NIK Collection
Udgivet den 7. september 2017 af MOXNIK Collection er en samling avancerede filtre, som virkelig kan give dine billeder et løft.

 

Hvis man så også anvender kontrolpunkter, så bliver disse filtre blot endnu mere effektfulde og ikke mindst kontrolérbare, og jeg viser dig her hvordan du bruger dem.


Læs resten af: "Brug af kontrolpunkter i NIK Collection"


Fotomarathon 2017
Udgivet den 28. august 2017 af MOXIgen i år deltog jeg i det årlige fotomarathon, og i år havde jeg valgt at presse mig selv lidt - mere faktisk mere end godt var :-)

 

For dem der husker et år tilbage, så deltog jeg for første gang i sidste år, hvor jeg blev nummer 3 i 12 timers konkurrencen - hvilket jeg selvfølgelig var pave stolt af - hvem ville ikke være det :-)


Læs resten af: "Fotomarathon 2017"


The inverse-square law - forståelse for lys
Udgivet den 12. april 2017 af MOXDu har sikkert set billeder fra familiefester, hvor der er taget et gruppebillede, og dem der står forrest er helt overbelyste, og dem der står bagerst ligner noget fra "the dark side", ikk?

 

Jeg ved godt det ikke er sket for dig, men det sker altid for onkel Arne med flashen placeret oven på kameraet, sådan er det bare.

 

For at du nu ikke skal blive sat i bås med onkel Arne, så vil jeg se om jeg kan forklare dig hvorfor det sker og specielt hvordan du kan undgå at det sker, så lad mig forsøge at "kaste lidt lys" over det nørd

 


Læs resten af: "The inverse-square law - forståelse for lys"


Få de rigtige farver på dine billeder
Udgivet den 9. marts 2017 af MOXRigtige farver på billeder er en god ting, specielt hvis det er billeder af f.eks. produkter hvor rigtig farvegengivelse er yderst vigtig, men også i andre sammenhænge er det en fordel at vise de rigtige farver.

 

Jeg vil i dette indlæg vise hvordan man kan bruge Colorchecker Passport til dels at få den rigtige hvidbalance, men også de rigtige farver.


Læs resten af: "Få de rigtige farver på dine billeder"


Den ildsprudlende drage
Udgivet den 16. januar 2017 af MOXDet er søndag aften, mørket har for længst sænket sig, og frosten knitrer under fødderne, da jeg bevæger mig ind på banelegemet ved Vigerslev Godsvej.

 

På sporet holder ”Speno”, et 94 meter langt arbejdstog som består af et lokomotiv og 7 vogne. ”Speno” er et såkaldt skinneslibetog, og Poul fra Banedanmark har sat mig i stævne for, at jeg kan komme med ud og køre en tur med dette monstrum.


Læs resten af: "Den ildsprudlende drage"


Et billede om ugen i et år
Udgivet den 14. januar 2017 af MOXJeg er blevet lidt inspireret af et medlem fra min fotoklub (Danmarks bedste fotoklub), som i 2016 havde lavet en samling på 52 billeder - et billede om ugen i et år, og tænkte, at det måtte jeg også prøve.

 

Jeg ved ikke om det lykkes, men om ikke andet, så er det en god øvelse i at se/finde motiver, så jeg tager kampen op :-)

 


Læs resten af: "Et billede om ugen i et år"
Tilmeld dig mit nyhedsbrev
Luk
Tilmeld dig til mit nyhedsbrev, og få besked direkte i din indbakke når der kommer noget nyt.
Du kan til enhver tid framelde dig igen.