- passion for fotografering

Lost in space

Udgivet den 17. november 2021 af MOX

For ca. 3 uger siden forsvandt min Facebook side "Photo By Mox" fra min oversigt over mine sider på Facebook - pist væk var den.
 

Det betød, at jeg ikke havde nogen mulighed for at lave opslag eller svarer på beskeder eller noget som helst andet for den sags skyld, kort sagt ingen rettigheder til noget som helst.

 

 

Det var et stykke tid siden jeg havde brugt den, og ville lige slå en nyhed op, men den var bare væk - som i HELT væk, der var kun 2 sider i min oversigt i stedet for 3 som der plejer at være græder

 

 

Oversigt over Facebook sider på web

Det var ikke fordi den var hacket eller noget, for jeg kunne godt se siden, jeg havde bare mistet muligheden for at administrer den. Da jeg bruger to-faktor login og ikke var blevet adviseret om forsøg på login, så var jeg ret skråsikker på, at den ikke var hacket.

 

Jeg tjekkede også min Business Manager konto, men der var kun en enkelt - der plejer at være to

 

Oversigt over Facebook sider på Facebook Business Suite

 

Jeg aner simpelthen ikke hvorfor den var væk, så jeg forsøgte at kontakte Facebook for at høre hvad der var galt.

 

Det skulle vise sig at blive noget op af bakke, for selvom Facebook nok er verdens største sociale medie, så er de ikke særlig socialt anlagt og ikke bare sådan lige at kontakte.

 

Der er ingen kontaktoplysninger, men et hav af formularer, og jeg tror jeg har været igennem dem alle sammen, men hver gang får jeg svar retur, at det kan deres afdeling desværre ikke hjælpe med!

 

Havde min side været hacket, så ville de godt hjælpe, men det kunne de ikke se var tilfældet, så ikke megen hjælp at hente der ked af det

 

Den anden dag havde jeg stort set accepteret, at den side var tabt for evigt og skulle leve en ensomt liv i cyberspace uden administrator, men alligevel begyndte jeg at rode rundt i menuer og indstillinger på Facebook. Der er nogle der hævder, at menuer på Sony kameraer er en jungle, men så har de ikke begivet sig ind i dybet hos Facebook - så er Sony vand ved siden af.

 

Det slog mig nemlig, at man bruger sin private profil for at oprette en side, så det var mit sidste redningsforsøg.

 

På web var der ikke nogen mulighed for at finde min konto, men svaret var Facebook Business Suite.

 

Hvis du ikke ved det, så finder du Facebook Business Suite her og du skal så logge ind med din private profil - altså den profil som din Facebookside er oprettet med.

 

Her klikker man på tandhjulet ud for sit navn:

 

Personlige indstillinger i Facebook Business Suite

 

Nu klikker man så på "Virksomhedsaktiver" og vælger fanebladet "Sider"

 

Oversigt over sider i Facebook Business Suite

 

Og sørme så, der lå min side, men 0 personer med fuld adgang, så altså et ensomt liv i cyberspace uden administrator.

 

Man skal så klikke på sidenavnet (der kommer ingen indikation af at det er noget man kan klikke på, så ingen "hånd" - men bare klik alligevel).

 

På den næste side står der så, at siden ejes af mig - BIG SURPRICE - hvorfor i hele hule H har jeg så ikke adgang til den smiler dvævelsk

 

Ejerforhold over en side

 

Ved et klik på fanen "Adgang til side" kunne jeg så tildele mig selv administratoradgang.

 

Administrator rettigheder til Facebook side

 

Og vupti, så var min side tilbage i mine oversigter, både i Business suiten, på web og på mobil.

 

Jeg ved med 100% sikkerhed, at jeg ikke har fjernet mig selv eller noget andet, så det må stå hen i det uvisse hvordan pokker det er sket. Det undrer mig desuden, hvis det skulle være muligt at fjerne den eneste administator der er på en side - det giver ingen mening.

 

Jeg har hørt, at der er flere der har været ude for at de mister adgang til deres sider, så derfor lige min lille historie som måske kan hjælpe andre.

 


Del gerne siden på


Skriv en kommentar til "Lost in space":Tilmeld dig mit nyhedsbrev
Luk
Tilmeld dig til mit nyhedsbrev, og få besked direkte i din indbakke når der kommer noget nyt.
Du kan til enhver tid framelde dig igen.