- passion for fotografering

Upload billeder til Instagram fra din computer

Udgivet den 18. december 2017 af MOX

Hvis du lige som mig er røv dårlig til at tage billeder med din mobil, men gerne vil lægge dine billeder fra et "rigtigt" kamera op på Instagram, så viser jeg dig her hvordan du gør det uden det store besvær :)

 

 

Instagram er som bekendt mobilbaseret, og der er mange smutveje til at få billederne fra sin computer over på telefonen så man kan uploade dem til Instagram.

 

Man kan lægge dem på Dropbox, Google Drev eller andre online løsninger hvor man så kan tilgå dem fra sin mobil og uploade, og andre vælger at sende dem med e-mail til sig selv.

 

Der findes også pluginns til Lightroom, men det er i min optik rimelig bøvlet, specielt når det kan gøres forholdsvist simpelt.

 

Det eneste det kræver er, at du bruger browseren Firefox eller Google Chrome som jo er gratis at benytte.

 

I disse browsere kan man installerer en tilføjelse så man nemt kan skifte det der hedder "Browser agent", og dermed få Instagram til at tro, at man rent faktisk anvender en mobiltelefon :)

 

Hvis du anvender Chrome - som er min absolut foretrukne browser, så kan du gå til https://chrome.google.com/webstore/category/extensions?hl=da hvor du kan finde alverdens udvidelser til Chrome

 

I søgefeltet kan du søge efter "Agent switcher" og så kommer der et par forslag.

 

Jeg benytter selv "User-Agent Switcher for Google Chrome" og så er det bare at klikke på "Føj til Chrome"

 

 

 

Når tilføjelsen er installeret, ja så er det bare at klikke på det lille ikon med jordkloden, og så vælge en en mobil telefon

 

 

 

 

Du kan nu bruge Instagram som tror du sidder med en mobiltelefon :)

 

Når man uploader billeder, vil Instagram som udgangspunkt selv lave en beskæring af billedet, og dermed måske skære noget væk.

 

Det kan man undgå ved, at rulle ned i bunden af billedet og klikke på de ikonet til venstre:

 

 

Du kan selvfølgelig også gøre det nemmere for dig selv ved selv at beskære dine billeder så de egner sig til Instagram.

 

Til et firkantet billede bruger du 1080 x 1080 pixels.

Til et vertikalt billede, altså højformat bruger du 1080 x 1350 pixels.

Til et horisontalt billede, altså bredformat, bruger du 1080 x 566 pixels.


Del gerne siden påKommentarer til "Upload billeder til Instagram fra din computer"marianne skrev den 18. september 2018 kl.13:49 følgende kommentar:

Af hjertet tak! Jeg plejer at sende mine billeder på en mail til mig selv, fordi jeg ikke har gidet finde ud af det, jeg ved nu :) Jeg er glad :DVivi skrev den 9. oktober 2018 kl.18:01 følgende kommentar:

Hvordan oploader man en serie billeder? Jeg synes ikke man kan finde sider, hvor man fortæller, hvordan man gør. Indtil videre har jeg ikke kunnet det fra min mac - kun et enkelt billede ad gangen. Håber, du ved det :) PS: Jeg er på Mac og bruger Safari.MOX skrev den 15. oktober 2018 kl.09:12 følgende kommentar:

Hej Vivi, det kan man mig bekendt ikke, så hvis man vil uploade flere billeder til et opslag skal man desværre nok gøre det fra mobilen :(


Skriv en kommentar til "Upload billeder til Instagram fra din computer":Tilmeld dig mit nyhedsbrev
Luk
Tilmeld dig til mit nyhedsbrev, og få besked direkte i din indbakke når der kommer noget nyt.
Du kan til enhver tid framelde dig igen.