- passion for fotografering

Fotomarathon 2018

Udgivet den 26. august 2018 af MOX

Så er Fotomarathon 2018 overstået, og i år deltog jeg kun i 12 timers konkurrencen i modsætning til sidste år, hvor jeg både var med i 12 og 24 timers udgaven, men det var seriøst for hårdt.

 

Det var 30. gang i år af Fotomarathon blev afviklet, og for mit vedkommende var det 3. gang jeg var med.

 

 

Starten skulle gå fra Photographica i Skindergade kl. 10:00 og allerede på vej derned, begynder man at blive opmærksom på små ting i bylivet som man måske kan bruge senere på dagen.

 

Jeg havde lagt en plan hjemmefra, at jeg igen i år ville skyde sort/hvid og at der skulle indgå mennesker i alle mine billeder - på en eller andet måde.

 

Det omkring sort/hvid gik jeg dog bort fra allerede fra start, men det vender jeg lige tilbage til.

 

For dem der ikke kender konceptet bag Fotomarathon, så går det i sin enkelthed ud på, at man får 6 emner hver 6. time som man skal fortolke og omsætte til billeder.

 

Billederne må ikke redigeres, de skal altså afleveres direkte fra kameraet (hvilket i sig selv er en kæmpe udfordring for mig der elsker Photoshop) og der må kun være ét billede til hvert emne. Derudover skal billederne være taget i den rigtige rækkefølge.

 

Efter 6 timer får man så udleveret yderligere 6 emner og man afleverer så 12 billeder kl. 22:00.

 


 

1: Selvportræt

 

Emne 1: Selvportræt

 

På vej ned til starten så jeg den her pige med det grønne hår som gik sammen med 5-6 andre personer. Da jeg fik emnet "Selvportræt" udleveret var min første tanke, at det kunne være fedt at lave et billede med det grønne hår, men hun var jo ligesom væk igen.

 

Jeg gik fra Skindergade om på Gammeltorv og hvem sad der ved springvandet - det gjorde pigen med det grønne hår :)

 

Hun hedder Claire og kommer fra Californien og var netop samme morgen landet i København hvor hun skal studerer det næste år.

 

Super sød pige, som straks sagde ja til at hjælpe med et selvportræt. Hun fortalte, at hendes ekskæreste var professionel fotograf så det med at få taget billeder var hun helt cool med :)

 

Det grønne hår var så årsagen til, at jeg skød i farver resten af dagen.

 

Hvis jeg måtte bruge Photoshop, så havde jeg lysnet skærmen på hendes telefon, og jeg lavde flere hvor jeg hævede eksponeringen og telefonen var tydelig, men så var resten brændt helt ud, så det blev det her billede jeg afleverede.

 


 

2: Min modsætning

 

 

Mange versioner gik igennem hovedet, men da solen så lige kiggede frem mellem skyerne, ja så blev det der her version :)

 


 

3: Skønhed

 

 

Det var lidt for "nemt" bare at tage et billede af mig selv (he-he) eller finde en flot pige, så det her emne er lidt inspireret af min tur ned gennem strøget hvor folk lystigt smider deres affald på gaden - selvom der er oceaner af skraldespande.

At passe på sin by mener jeg også er en form for skønhed.

 


 

4: Forfald

 

 

Det her emne brugte jeg forholdsmæssig lang tid på, jeg syntes et billede af en forfalden bygning i sig selv var lige tynd og nem nok.

Min tanke var lidt at få lavet et billede af ting man er forfalden til, f.eks. en hånde med en øl, en smøg og en mobiltelefon, og jeg tror jeg spurgte de første 10 mennesker, men ingen bed på :)

Derfor blev det alligevel den der forfaldne bygning, men med en pige med en vinflaske i hånden, så lugtede det da lidt henad min idé ;-)

 


 

5: En perle i byen

 

 

Tjaeee, perler i byen er der jo nok af, det afhænger jo af øjnene der ser - er det ikke sådan man siger?

Den her nok lidt utaditionel, og de fleste vil nok nægte at kende til dens ekisistens :)

 


 

6: Lidt til en side

 

 

Hen over en periode på 1½ - 2 timer væltede vandet bare ned over København og selvom jeg egentlig havde et par andre idéer til det her emne (hvoraf ét måske nok var lidt for provokerende), så blev det dette billede jeg valgte.

 


 

7: Det gode liv

 

 

Som foto-geek, så er det vel et godt liv når man kan få lov at tage billeder, ikk? :)

- og ja, det regnede stadigvæk :(

 


 

8: Et liv i skyggen

 

 

Igen et emne så lå ret meget til højrebenet, men at tage et billede af indgangen til arresten var dels for tynd og dels ville jeg ikke få mennesker med i billedet som var en af de udfordringer jeg havde stillet mig selv.

Så i stedet blev det dette billede som er "blinde-knoppper", da blinde i den grad lever et liv i skyggen - eller mørket.

 


 

9: Eksotisk

 

 

Den her Ferrari havde jeg set tidligere på dagen, og røven på en Ferrari er da eksotisk, ikk? ;-)

 


 

10: Dansk

 

 

Er der noget mere dansk end restaurant fodkoldt - sikkert, men det blev nu min variant af dette emne :)

 


 

11: Fedt job

 

 

Det her emne valgte jeg at tolke lidt ironisk, for jeg tvivler lidt på, at det er et særlig fedt job af være flaskesamler ...

 


 

12: Hårdt arbejde

 

 

Det er hårdt arbejde at slæbe på guld, ham her prustede og stønnede i hvertfald og igen har jeg tolket emnet lidt ironisk/humoristisk

 


 

Det var så mine fortolkninger af de 12 emner.

 

Som altid kunne det sikkert være gjort anderledes, der er nok lige så mange fortolkninger som der er deltagere, men jeg kan kun anbefale andre at prøve kræfter med Fotomarathon, for det er altså ikke så nemt som lige umiddelbart tænker når først man kommer i gang :)

 

 


Del gerne siden på


Skriv en kommentar til "Fotomarathon 2018":Tilmeld dig mit nyhedsbrev
Luk
Tilmeld dig til mit nyhedsbrev, og få besked direkte i din indbakke når der kommer noget nyt.
Du kan til enhver tid framelde dig igen.