- passion for fotografering

The inverse-square law - forståelse for lys
Udgivet den 12. april 2017 af MOX

Du har sikkert set billeder fra familiefester, hvor der er taget et gruppebillede, og dem der står forrest er helt overbelyste, og dem der står bagerst ligner noget fra "the dark side", ikk?

 

Jeg ved godt det ikke er sket for dig, men det sker altid for onkel Arne med flashen placeret oven på kameraet, sådan er det bare.

 

For at du nu ikke skal blive sat i bås med onkel Arne, så vil jeg se om jeg kan forklare dig hvorfor det sker og specielt hvordan du kan undgå at det sker, så lad mig forsøge at "kaste lidt lys" over det nørd

 


Læs resten af: "The inverse-square law - forståelse for lys"


Få de rigtige farver på dine billeder
Udgivet den 9. marts 2017 af MOX

Rigtige farver på billeder er en god ting, specielt hvis det er billeder af f.eks. produkter hvor rigtig farvegengivelse er yderst vigtig, men også i andre sammenhænge er det en fordel at vise de rigtige farver.

 

Jeg vil i dette indlæg vise hvordan man kan bruge Colorchecker Passport til dels at få den rigtige hvidbalance, men også de rigtige farver.


Læs resten af: "Få de rigtige farver på dine billeder"


Den ildsprudlende drage
Udgivet den 16. januar 2017 af MOX

Det er søndag aften, mørket har for længst sænket sig, og frosten knitrer under fødderne, da jeg bevæger mig ind på banelegemet ved Vigerslev Godsvej.

 

På sporet holder ”Speno”, et 94 meter langt arbejdstog som består af et lokomotiv og 7 vogne. ”Speno” er et såkaldt skinneslibetog, og Poul fra Banedanmark har sat mig i stævne for, at jeg kan komme med ud og køre en tur med dette monstrum.


Læs resten af: "Den ildsprudlende drage"


Et billede om ugen i et år
Udgivet den 14. januar 2017 af MOX

Jeg er blevet lidt inspireret af et medlem fra min fotoklub (Danmarks bedste fotoklub), som i 2016 havde lavet en samling på 52 billeder - et billede om ugen i et år, og tænkte, at det måtte jeg også prøve.

 

Jeg ved ikke om det lykkes, men om ikke andet, så er det en god øvelse i at se/finde motiver, så jeg tager kampen op :-)

 


Læs resten af: "Et billede om ugen i et år"


Savner du også den gamle Refine Edge i Photoshop CC 2017?
Udgivet den 5. december 2016 af MOX

Adobe udgav i forbindelse med version 2015.5.1 en ny version af det der tidligere hed "Refine Edge" og kaldte denne version for "Select and Mask"

 

Den nye version, som burde være en forbedret udgave af den tidligere, har givet rigtig mange grå hår i hovedet - specielt ved fritlægning af f.eks. hår som nærmest er blevet et mareridt med "Select and Mask".

 

Det er som om, at værktøjet mere eller mindre har sit eget liv og stort set er ubrugeligt, men det er faktisk muligt stadigvæk at bruge den gamle "Refine Edge" :-)

 


Læs resten af: "Savner du også den gamle Refine Edge i Photoshop CC 2017?"


Depressionens skjulte ansigt
Udgivet den 25. november 2016 af MOX

Rigtig mange mennesker lider af depression, og det kan være svært for udenforstående at sætte sig ind i hvilke tanker der går gennem hovedet på en person der har en depression.

 

Èn af de mennesker der har oplevet en depression på egen krop er Jan. Jan spurgte mig, om jeg ville være med til at visualiserer nogle af de tanker og følelser han havde haft, og selvom det var lidt grænseoverskridende og ikke noget jeg normalt beskæftiger mig med, så gik jeg med på idéen.


Læs resten af: "Depressionens skjulte ansigt"


Godox AD600 - en suveræn og kraftig batteriflash
Udgivet den 13. juli 2016 af MOX

Godox AD 600Når man skyder billeder med kunstigt lys, så er et af de store udfordringer at få lys nok, specielt hvis man skyder udendørs og gerne vil bruge en stor blænde. Ofte er man nød til at tage ND filtre i brug eller anvende high speed sync, og dette kræver en flash der er i stand til at "levere varen" rent output mæssigt.

 

Jeg har haft mulighed for at teste lidt med AD600 fra Godox, og jeg må indrømme, at selvom jeg slet ikke er færdig med at teste endnu, så er jeg imponeret - intet mindre!

 


Læs resten af: "Godox AD600 - en suveræn og kraftig batteriflash"


Fotomarathon 2016
Udgivet den 8. juni 2016 af MOX

Jeg deltog her i 2016 i det årlige fotomarathon for første gang.

 

Da det er ret meget uden for min komfortzone, så var det egentlig mest for at udfordre mig selv lidt og få trænet mit billedsyn (eller mangel på samme blinker) at jeg tilmeldte mig.

 

Jeg deltog i den korte udgave, nemlig den på 12 timer da jeg syntes, at 24 timer nok lige var i overkanten at lægge ud med.

 

Du kan se billederne herunder og under hvert billede har jeg forsøgt at beskrive hvorfor jeg tog det enkelte billede.


Læs resten af: "Fotomarathon 2016"


Mine RAW filer er flade i farverne - derfor bruger jeg kun JPG ......
Udgivet den 13. maj 2016 af MOX

Jeg blev for nylig kontaktet af en god foto-ven som spurgte om jeg ikke ville prøve at redigerer et af hans billeder, for han var kørt fast og syntes ikke rigtigt det spillede for ham.

 

Jeg elsker sådanne "udfordringer", så jeg sagde selvfølgelig "ja" og bad han sende mig sin rå fil.

 

2 minutter senere tikkede en JPG fil ind på min mail.

 

"Øhh, har du ikke en RAW fil i stedet for?"

"Nej, jeg syntes mine RAW filer er flade ogkedelige, så derfor bruger jeg kun JPG" .........

 

Så måtte han lige have en lille opsang omkring fordele/ulemper ved RAW/JPG og nu skyder han kun i RAW - uden at få kedelige og flade billeder.

 

Hvis du har det lige sådan, så er her en lille guide blinker


Læs resten af: "Mine RAW filer er flade i farverne - derfor bruger jeg kun JPG ......"


Fotos som terapi
Udgivet den 19. april 2016 af MOX

Jeg fik sidste år kontakt med en ung pige, som ønskede at få taget nogle "lidt anderledes" billeder som hun selv beskrev det. Billederne skulle med andre ord ikke være de "normale" modelbilleder, da hun havde et helt specielt formål med at få taget billederne.

 

Det er faktisk mere end et ½ år siden vi tog billederne, men jeg har gået lige siden og vurderet på om jeg i det hele taget skulle vise dem, og det er ikke fordi jeg ikke må vise dem, for det må jeg gerne da de er lavet som TFP.

 

Jeg har nu besluttet mig for at vise dem, men jeg syntes de fortjener lidt baggrundshistorie, så derfor bliver det i et blogindlæg og ikke i mit normale showroom.


Læs resten af: "Fotos som terapi"
Tilmeld dig mit nyhedsbrev
Luk
Tilmeld dig til mit nyhedsbrev, og få besked direkte i din indbakke når der kommer noget nyt.
Du kan til enhver tid framelde dig igen.